fbpx
Kako se naučiti brezpogojne ljubezni?
5. septembra, 2022
Zakaj se je vredno osvoboditi iz primeža svojih senc?
15. septembra, 2022

Zunanje in notranje dogajanje, zrcalo enega in istega

Da to, kar se nam dogaja navzven, pogosto kaže na naše (nezavedno) notranje stanje, vem že dolgo. In s tem vedenjem tudi zavestno hodim skozi vsakodnevno življenje. Vseeno pa sem ne dolgo nazaj doživela šolski primer, kako je to včasih sinhrono celo do dneva natančno. Kot bi se nekaj (istega) dogajalo v paralelnih svetovih.

Junija sem se odločila, da bom zamenjala internet operaterja. Ker je ta, ki sem mu bila zvesta skoraj deset let, imel veliko bonitet za nove uporabnike, stari pa naj bi bili zadovoljni z drobtinicami.

Odločila sem se, da bom preklopila na drugega in sem sprožila postopek. Potem pa se je vse začelo komplicirati. Nekaj, kar bi moralo biti urejeno najkasneje v treh tednih, se je vleklo več kot dva meseca. Vse je šlo narobe, na vsakem koraku in ko sem reševala stvari, mi je »uporabniku prijazna komunikacija« preko kontaktnih obrazcev, vsakič znova dvignila pokrov.

Nakar mi je enkrat sredi tega procesa kapnilo, da sem takorekoč isti dan, ko sem podpisala pogodbo z novim operaterjem, sprejela tudi odločitev, da znotraj sebe do konca zaključim nekaj, kar je bilo zrelo za epilog. No, tudi v mojem notranjem procesu je šlo vse po svoje, nepredvidljivo in odprle so se nepričakovane fronte. Ker sem vedela, da delam notranjo ponastavitev, sem pustila, da je teklo, kot je. Mi je pa tudi ob tem večkrat dvignilo pokrov in znotraj kurilo vse, kar je moralo pogoreti.

In potem, eureka!
Seveda! Istočasno, ko sem preklapljala na novega operaterja, sem preklapljala tudi v novo verzijo sebe in se premikala na nov »timeline« moje realnosti. Ko sem to dojela, sem oba procesa opazovala še bolj zavestno. Vedela sem, da ko bo zaključen en, bo zaključen tudi drugi. In tako sta minila dva meseca … dokler se en dan nisem zbudila in začutila, da se je v meni nekaj spremenilo. Da se je moj notranji proces zaključil. Kljub temu, da sem v sebi čutila pogorišče, iz katerega se je še kadilo, je bilo moje srce spet odprto, znotraj sem bila pretočna in čutila sem, da sem zdaj pripravljena na nov začetek. Isti dan, samo nekaj ur kasneje sem od operaterja dobila SMS, da je preklop zaključen in da sta obe odprti reklamaciji uspešno rešeni v mojo korist.

Naključje?
Zame in za moje doživljanje sveta, ne, vi pa sami presodite, kako je s podobnimi paralelami v vašem življenju.