fbpx
Odloži svoj sram – za na spletno stran

Sram črpa svojo moč iz tega,
da ni izgovorjen.

Brene Brown

Izkustvena delavnica

Odloži svoj sram

6. april 2024

Sram je globoko prepričanje, da nisem v redu, da je z mano nekaj narobe, da nisem dovolj … karkoli že. To prepričanje ponotranjimo v otroštvu, ko zaradi različnih razlogov občutimo, da nismo sprejeti, razumljeni ali ljubljeni, takšni kot smo. Zato potlačimo (skrijemo) naš avtentični jaz, začnemo nositi maske in prevzamemo različne programe, s katerimi upamo, da bomo dobili ljubezen in spoštovanje drugih, s tem pa tudi dokaz, da smo vredni.

Sram povzroča najbolj toksične občutke, ki pa se ne skrivajo samo v občutkih manjvrednosti, kot običajno mislimo, ampak tudi pod masko večvrednosti, in se odraža v mnogo različnih (nezavednih) načinih delovanja. Posledice sramu so lahko recimo vse vrste odvisnosti, neprestano iskanje zunanjih potrditev glede lastne vrednosti, nenehno primerjanje in tekmovanje z drugimi, rigidna, črno-bela prepričanja, nenehno kritiziranje sebe ali drugih, socialna izoliranost ali težnja po biti v centru pozornosti, potreba po reševanju drugih ali močan egoizem, želja po globokih odnosih in hkrati strah pred njimi, soodvisni odnosi, manipuliranje in igre moči, pretirana odgovornost ali izogibanje vsaki odgovornosti, pretirana občutljivost ali pomanjkanje empatije, pogoste samo-sabotaže, nezdravo postavljanje meja, ne priznavanje svojih napak ali pa nenehno opravičevanje zaradi njih … in še mnogo drugih.

Sram je najbolj negativna posledica travme. Spremljajo ga potlačene bolečine in čustva kot so strah, jeza, anksioznost, nesigurnost, nezadovoljstvo, trdost do samega sebe, lahko tudi depresija. In prav sram nas najbolj močno drži ujete v kletki negativne samopodobe in v prepričanju, da iz te kletke ne moremo izstopiti, ne glede na to, kaj naredimo.

Vendar izhod obstaja! Sramu sicer v celoti ne moremo odložiti čez noč, ga pa lahko slačimo po plasteh in vsaj kakšno plast bomo poskušali sleči tudi na delavnici »Odloži svoj sram«. Kajti več plasti, ko odložimo, več svoje prave vrednosti občutimo in bolj avtentični postajamo.

(op. Delavnica ni primerna za osebe, ki se zdravijo za psihično ali duševno boleznijo, za osebe, nagnjenim k zavračanju realnosti ter za odvisnike.)
"Sočutje do drugih se začne s prijaznostjo do sebe." (Pema Chodron)

KAJ BOMO DELALI?
Na delavnici boste izkustveno raziskovali, kaj je vaš najbolj živ aspekt sramu, kako ga občutite in kje v telesu ima svoj sedež. Izkusili boste, kakšen odnos imate z njim, ta odnos bolje razumeli in ga tako lažje začeli spreminjati. Dobili boste priložnost, da vsaj nekaj sramu sprostite iz svojega sistema, pa tudi usmeritve, kako ga lahko sami ozaveščate in sproti preobražate.

Izkusili boste:
• skupinsko energijsko transmisijo
• vodeno potovanje vase skozi telo
• vaje v parih ali malih skupinah
• vaje čuječnosti

DARILO: Posnetek transmisije z delavnice, ki jo boste lahko neomejeno uporabljali za svojo podporo!

Vodenje & podpora: Urška Henigman, Ekvilibrium

je izvajalka skupinskih in individualnih energijskih transmisij, je avtorica več delavnic za osebno in duhovno rast ter avtorica e-transmisije na avdio posnetku. Z uporabo visoko vibracijske kozmične energije vas podpira, da pridete do sebe, spoznate, kdo ste in da to, kar ste, tudi polno živite.

Več …

Delavnica bo v Mengšu, 6. aprila
od 10.00 do 18.00
.

CENA delavnice:
120 €

(Plačilo s prijavnico po predračunu.)
Delavnica bo v okolici Ljubljane.

PRIJAVA do 2. aprila 2024
(oziroma do zapolnitve mest)

Skupina je omejena na največ 15 ljudi.

 

DODATNE INFORMACIJE:
Urska.henigman@ekvilibrium.si
GSM 041 282 002