fbpx
Zavestno kalibriranje
4. januarja, 2014
Dober dan, sreča!
8. marca, 2014

Slovenija na zmagovalnih stopničkah

Že nekaj let spremljam energetsko stanje naše države in zadnje tri leta je naša kolektivna energija stagnirala. Ob začetku letošnjega leta pa sem dobila jasno sporočilo, da bomo letos naredili večji preskok v kolektivni zavesti. »Končno!«, je šinilo skozi moje misli. Zavedam se namreč, da se vsak preboj v našem fizičnem svetu najprej zgodi na energetskem nivoju, naj se tega zavedamo, ali ne. Potem sem na sporočilo iz višjih sfer pozabila. Do olimpijskih iger.

Šport je nekaj, kar v ljudeh vedno zbudi čustva, močno dvigne kolektivno energijo in nas še posebej ob olimpijadi za nekaj dni prelevi v strastne navijače. Celo tisti, ki sicer ne spremljamo vseh športnih dogajanj, na tako velikem tekmovanju stiskamo pesti za naše športnike. Ti nas letos niso razočarali. S svojo požrtvovalnostjo in na koncu s sedmimi medaljami so presegli vsa naša pričakovanja! Še enkrat čestitke vsem, ki ste nas zastopali v Sočiju, še posebej Tini, Petru, Vesni, Teji in Žanu! Moj poklon.

Seveda sem tudi sama spremljala rezultate naših olimpijcev in ob njihovih rezultatih sem naenkrat dojela, da nam kažejo, kaj smo kot narod zmožni doseči. Če sem prav seštela, smo na olimpijado poslali šestinšestdeset športnikov in ti so domov prinesli sedem medalj. Zdaj pa izračunajte! Dosegli smo več kot deset odstotno uspešnost na vrhunski ravni. Brez vštetih četrtih mest in neverjetne igre naših hokejistov, ki so prav tako velik uspeh. Deset odstotkov naših športnikov je torej maksimalno izkoristilo svoje potenciale in uspelo! Ne glede na zunanje okoliščine, ne glede na konkurenco, ne glede na svoje notranje boje, s katerimi se tudi oni srečujejo. Preprosto so dali vse od sebe, ko so dobili priložnost, za katero so ne samo trenirali celo življenje, pač pa zanjo živeli z vsem svojim srcem.

“10 odstotkov naših športnikov je maksimalno izkoristilo svoje potenciale in uspelo! Zdaj pa si predstavljajte, kaj se lahko zgodi, če samo deset odstotkov Slovencev resnično začne uporabljati svoje potenciale. To je namreč 200.000 ljudi.”

Zdaj pa si predstavljajte, če letos samo deset odstotkov Slovencev resnično začne uporabljati svoje potenciale, je to 200.000 ljudi. In pomislite, če samo teh dvesto tisoč ljudi da vse od sebe na področju, kjer so najboljši, če s srcem delajo tisto, kar najbolje vejo in znajo, koliko lahko prispevajo k boljši Sloveniji? V Sloveniji nimamo samo vrhunskih športnikov, imamo tudi vrhunske znanstvenike, umetnike, gospodarstvenike, gasilce, zdravnike, vzgojiteljice, gospodinje, mame … imamo vrhunske ljudi. Vsi imamo svoje talente in točno te moramo začeti uporabljati, ne sosedovih. Seveda, nismo vsi Tina Maze, ampak svetu zadostuje ena sama Tina. Hkrati pa svet potrebuje tudi srčne kmete, požrtvovalne medicinske sestre, pravične sodnike, praktične obrtnike, natančne smetarje, prijazne trgovke, empatične poslušalce, pozorne očete… Če se bomo torej mi – jaz, ti, on in ona – nehali obremenjevati z omejenim obstoječim sistemom (kajti tudi tukaj imamo vrhunske strokovnjake za reorganizacijo), če se bomo nehali pretvarjati, da naš osebni prispevek nič ne šteje in bomo z novo nastrojenostjo začeli uporabljati svoje darove točno v tej točki, kjer smo zdaj, brez odlašanja, da bomo… karkoli že, bomo v tem letu našo kolektivno zavest spravili na zmagovalne stopničke. Garantirano!

Športniki so nam dokazali, da zmorejo. Če so zmogli oni, zmoremo tudi mi. Mene so spodbudili s svojim zgledom, s svojim pogumom, vztrajnostjo in neomajnostjo. Hvala vam olimpijci tudi za to!