fbpx
Prehod je odprt
9. avgusta, 2021
Nič ni nemogoče
27. avgusta, 2021

Zvestoba sebi, zvestoba Ljubezni

Pred veliko leti si je obljubila, da si bo vedno ostala zvesta. Brezkompromisno, do konca. Z vsemi posledicami vred.

Ker je vedela, kako je izgubiti sebe. Kako se je utapljati v črni luknji z milijon pošastmi, ki te grabijo in vlečejo dol, da se boriš za vsak dih, dan za dnem, teden za tednom, mesec za mesecem. Ko v kratkih trenutkih pavze ne moreš užiti tistega žarka sonca, ki posije nate. Ker si preveč utrujen …

Ko je končno našla pot ven, si je obljubila, da nikoli več ne bo delala proti sebi. Da nikoli več ne bo dovolila, da pade tako globoko.
To je bila njena zaveza sebi.
In držala je obljubo.

Vseeno je potrebovala še nekaj časa, preden je spet začela dihati s polnimi pljuči. In še kar nekaj poti je morala prehoditi, da je vendarle našla svoj notranji žarek, se mu polno odprla in počasi vstala v to, kar je. Takrat je spoznala Ljubezen, tisto najvišjo, najmočnejšo silo, ki jo je ustvarila in jo ohranjala pri življenju eone let.

Ne tisto ljubezen, ki jo je toliko let zaman iskala v drugih, ampak Ljubezen, ki je bila že od nekdaj v njej sami. Nekje globoko v sebi je vedno vedela, da je tam, ampak prej ni mogla do nje, ni je mogla začutiti, ni se je mogla dotakniti. Potem pa jo naenkrat tako močno posrkala vase, da je prvih nekaj dni samo jokala od čiste hvaležnosti in v sebi prosila, naj za vedno ostane v njej.

Ostala je. Samo še bolj se je utelesila v njej, samo še bolj sta se odprli ena drugi. In zdaj počasi postajata eno.

Ta Ljubezen ji je začela kazati njeno pot. Zbudila je njeno notranjo mistikinjo, gnostično iskalko resnice, služabnico boga, nosilko notranjega plamena in jo poslala na pot služenja. Ta Ljubezen je njena največja učiteljica in najmočnejša podpora. V vsem, kar življenje prinaša in odnaša.

Zaradi te Ljubezni lahko vidi, česar oči ne morejo videti. Zaradi te Ljubezni lahko razume, kar je sicer umu nerazumljivo. In »razume« veliko več, kot lahko razloži katerakoli beseda. Zaradi te Ljubezni lahko ostane cela tudi takrat, ko znotraj nje vse razpada. In tudi ob tokratnem razpadu ve, da jo bo ta ista Ljubezen na koncu spet sestavila ter celo njeno bit postavila na nove temelje.

Zaradi te Ljubezni ve, čemu se je zavezala v svoji tokratni inkarnaciji. Zaradi te Ljubezni se na svoji, velikokrat samotni in nerazumljeni poti ne počuti več tako osamljena kot se je nekoč. In zaradi te Ljubezni bo šla do konca. Ker ve, kakšen začetek jo čaka za tem.

Kdaj in kako bo prišla do tja, ne ve, kot tudi ne ve, kaj vse ji bo njeno potovanje še prineslo. Ve pa da do tja lahko pride samo z Ljubeznijo. In zaradi Ljubezni.

Ko ostaja zvesta sebi, ostaja zvesta tudi tej Ljubezni.
In samo za to gre …