fbpx
Refleksija v drugih
17. decembra, 2019
Art: Azra Smailkadić
Ljubezen ubije iluzije
6. januarja, 2020

Učenje leta 2019

učenje leta 2019

Zame je bilo leto 2019 zanimivo. Če bi ga morala opisati z eno besedo, bi rekla, da je bilo predvsem leto učenja. Glavne lekcije, ki sem jih osvojila letos, so:

1. Če ti življenje postreže s čim strupenim, imaš za to v sebi zagotovo tudi protistrup, le aktivirati ga moraš.

2. Ko narediš, kar veš, da je prav, kar čutiš, da moraš narediti, ne glede na to, kako težko je ali kako moraš ob tem preseči sebe, se najbolj osvobodiš.

3. Ko pri pomembni odločitvi ali preizkušnji v sebi sprejmeš najslabši možni scenarij in se hkrati pripravljaš na najboljšega, se predaš naravnemu toku in življenje izkušaš veliko bolj sproščeno in čarobno.

4. Ko spoznaš, da se za vsako tvojo senco na drugi strani skriva tudi izjemna vrlina, s svojimi notranjimi demoni, ki si jih prej najbolj zavračal ali se jih bal, skleneš nov, veliko bolj zdrav način sodelovanja.

5. Ko si hvaležen, da se nekaj, kar si si želel, ni uresničilo. Ker ugotoviš, da si skozi proces notranje preobrazbe, ki ga je ta želja sprožila, prerasel rezultat, ki bi ga njena uresničitev prinesla.

Sama letu 2019 lahko rečem, hvala! Pa vi? Po čem si boste vi zapomnili letošnje leto?

Ne glede na to, kaj vam je 2019 prineslo ali odneslo, življenje teče dalje in tudi v naslednjem letu bo dovolj priložnosti, da naredite, kar vam letos ni uspelo, česar niste (z)mogli ali za kar niste imeli dovolj poguma.

Zato si v 2020 upajte sanjati svoje najbolj drzne sanje! Za njih naredite vse, kar lahko! In ne dovolite, da vas pri tem kdorkoli ali karkoli ustavi. Predvsem pa ne ustavljajte sami sebe!

Prihajajoče leto bo leto nenavadnih priložnosti in nepričakovanih preobratov. Izkoristite ga! Pa srečno!

 

P. s. Če ste pri uresničevanju svojih sanj najbolj na poti sami sebi, vabljeni na izkustveni vikend umik »Poišči sebe v sebi«. Bomo ugotovili, kaj vas pri tem najbolj ovira in kako te ovire lahko presežete.