fbpx
Kar te ne ubije, te okrepi!
20. septembra, 2023
Prehajanje
26. septembra, 2023

Telo hrani vse naše zgodbe

Sama zase sem bila zadnja leta prepričana, da sem dobro povezana s svojim telesom, da sva na »ti«. Ko pa je telo pred meseci kolapsiralo in mi skozi fizične bolečine odprlo vrata do nerazrešenih nezavednih vsebin, sem ga začela čutiti in dojemati na enih popolnoma drugih nivojih. Postal je moj glavni merski instrument glede tega, kaj se v resnici dogaja v meni. Skozi telo in občutke sem prišla v stik svojimi resničnimi čustvi, ki so velikokrat drugačni od tistih, ki se najprej sprožijo v nas, ko trčimo ob kakšno neugodno situacijo. Telo je reagiralo na vse, kar je bilo v meni neavtentičnega. Na vse moje obrambne mehanizme, strahove, kontrolo, misli, izbire, zaključke, stare in nezdrave načine delovanja … Ni me pustilo, da karkoli potlačim ali da povozim sebe, ker se je takoj oglasilo s fizično bolečino. Začela sem ga upoštevati, z njim sodelovati, z uporabo somatskih in energijskih tehnik predelovala svoje nepredelane čustvene vsebine in šla v proces zdravljenja na zelo globokem nivoju. Zdaj počasi prihajam ven iz stare verzije sebe in se začenjam spoznavati v eni drugi različici.

Zdaj še bolj vem, kako pomembno je, da iz sebe in iz svojega telesa sprostimo vse, kar je ujeto v nas, pa se tega morda niti ne zavedamo. V našem telesu je namreč zapisano vse, kar doživimo, še posebej, kar doživimo v ranem otroštvu, ko se še razvijamo in nimamo kapacitete, da razumemo, kaj se (nam) dogaja, zato pa izjemno močno vse občutimo. Sebe, druge, situacije. Če so ti občutki preveč intenzivni in jih ne moremo pravilno predelati oziroma sprostiti, se od njih odrežemo. Oni pa žal ne izginejo, ampak ostanejo ujeti nekje v telesu in vplivajo na naše življenje tudi desetletja kasneje.

Te ujetosti se lahko kažejo v našem življenju na različne načine. Na primer tako, da se v svoji koži ne počutimo dobro, da nismo zadovoljni s svojim življenjem, da živimo na avtopilotu, da ponavljamo ene in iste (neželene) zgodbe, da imamo težave v odnosih, da se zatekamo v kakršnokoli zasvojenost, da imamo različne zdravstvene težave – od bolezni, do anksioznosti …

Dobra novica je, da nam telo lahko pomaga tudi sprostiti, kar smo si naložili, ali kar so nam naložili drugi. Zato bomo v 6-mesečnem podpornem ženskem krogu “Nisi sama” poleg podpore energijskih transmisij v raziskovanje sebe veliko vključevale tudi telo. Na različne načine boste osvobajale, kar vas še drži v notranji kletki, ozaveščale in krepile podporo, ki jo že imate v sebi, pa se je morda še ne zavedate dovolj, zagotovo pa boste spoznale tudi dele sebe, ki vas bodo prijetno presenetili. Dobrodošle!