fbpx
Čas je, da zaupamo sebi
4. avgusta, 2020
Čas priprav
24. avgusta, 2020

Projekt Covid -19. Poglavje 2.

Danes sem se vrnila z enotedenskega morskega oddiha. Ker mi je že v začetku avgusta znanka povedala, da je iz dveh različnih »visokih« virov zvedela, da bodo po 15.8. začeli opozarjati na povečanje okužb na Hrvaškem in da se bomo do 20.8. morali vsi vrniti domov, sem vsak dan spremljala novice. Ne zato, ker bi me plašile okužbe, ampak zato, ker me je zanimalo, kakšno uradno komunikacijsko strategijo bodo ubrali tokrat.

Za tiste, ki ne veste, po formalni izobrazbi sem komunikologinja, smer tržno komuniciranje, zato vem, kako je možno uporabiti (zlorabiti) medije, besede, vsebino za različne manipulacije. In to, kar sem spremljala te dni v uradnih objavah različnih slovenskih medijev, je tako zelo prozorno …

Prve dni ni bilo v medijih še nič posebnega, samo ponavljajoče se informacije, da število okužb na Hrvaškem raste. Potem smo zvedeli, da morajo Italijani in še nekateri drugi tuji državljani ob prihodu iz Hrvaške že v karanteno, od sobote dalje (15.8.) pa je naraslo število člankov s senzacionalističnimi naslovi o tem, kako se epidemološka slika na Hrvaškem drastično poslabšuje … pa naše uradne osebe, ki so še nekaj dni pred tem dopustovale na Krku, so začele izjavljati, da Hrvaškim uradnim podatkom ne verjamemo več (op. še dobro, da lahko verjamemo Slovenskim in vsem ostalim!) … pa začelo se je vsakodnevno držanje napetosti glede tega, ali karantena da ali ne, ali samo za določene skupine, ali za vse … (op. dramaturgija je pri zgodbah vedno zelo pomembna!) Da bomo situacijo vzeli dovolj resno, sem včeraj mimogrede zasledila še nekaj člankov tipa, kako je nevarno, če nepravilno nosimo masko, pa kakšne posledice pusti virus na pljučih, pa da imamo zdaj že skoraj toliko okuženih, kot smo jih imeli marca, ko smo bili v karanteni …

Nobenega članka pa ni bilo npr. o tem, kako naj zdaj, po dopustu, ohranimo ali še izboljšamo svoj imunski sistem, da bomo jeseni bolj odporni na prehlade, gripo, viruse … in covid. Pri resnični skrbi za zdravje ljudi bi se mi zdel to prav tako pomemben del uradne komunikacijske strategije in tudi čas je pravi.

Jasno je, da se bo scenarij, o katerem mi je v začetku avgusta govorila znanka, uresničil. Datumsko precej natančno. Očitno je ta virus tudi pameten, sledi zastavljenemu planu …

Ampak to je šele začetek … tega, kar je v strategiji projekta Covid 19.
(op. Ja, prav ste prebrali, gre za projekt. Covid 19 ni samo virus, je predvsem zelo dobro, globalno zastavljen program za uničenje človeškosti in božanskosti v ljudeh).

Zdaj moramo samo še počakati …
1. da nas uradno pozovejo, da v skrbi za zdravje in varnost vse soljudi, sodelavce, sosede, tudi družinske člane preverjamo, če (slepo) upoštevajo vsa pravila, ki nam bodo dana. In če jih ne, je prav, da jih prijavimo. (op. Spletne strani, ki to spodbujajo, v tujini že obstajajo!)

2. da nas dokončno prepričajo, da je cepljenje z ne-testiranimi, gensko spremenjenimi in strupenimi cepivi, ki uničujejo našo DNK, edina opcija, da preživimo. (op. Če se cepiš s takšnim cepivom, ni več poti nazaj, sprememba organizma je nepopravljiva. Tudi o tem obstaja veliko vsebin, seveda ne v uradnih medijih.)

3. da res dojamemo, da je izjemno nevarno že, če smo okuženi, tudi če nimamo nobenih simptomov ali težav in da privolimo, da se nas v tem primeru varno umakne, recimo v posebne izolacijske domove. (op. da testiranje poteka na testih, ki za to niso zanesljivi, pustimo ob strani.) In seveda boste dovolili, da se varno umakne tudi vašega otroka, če mu bodo odkrili okužbo npr. v šoli. (op. O tem recimo govori tudi ta video in Kanada ni edini primer, kjer se to že pripravlja.)

4. da nehamo misliti s svojo glavo, čutiti s svojim srcem in postanemo bio-roboti. (op. Krasni novi svet, kajne?)

Kot bi se zgodovina ponavljala …

Tudi druga svetovna vojna se ni začela leta 1939. Začela se je že veliko prej, s pravo propagando, ki je ustvarila dovolj strahu, nezaupanja, ločevanja »nas« od »njih« in podporo tistih, ki so imeli denar, moč in nobene empatije. Hitler je bil verjetno prepričan, da je izbranec, ki dela izjemno delo, ko je želel prečistiti svet in ustvariti vsemogočno arijsko raso. In se najbrž niti malo ni zavedal, da je bil samo figura v veliki igri nekoga drugega.

To, kar se dogaja danes, je tudi vojna. Globalna, še z nevarnejšim orožjem in z veliko več Hitlerji po celem svetu, ki pod pretvezo varnosti kot marionete že ustvarjajo različna sodobna izolacijska »taborišča« s popolnim nadzorom.

Ampak, obstaja eno močnejše orožje od tega, ki ga bodo (še) uporabili, in tega imamo v sebi. To je naš notranji bojevnik, ki zdrav in postavljen biva v prostoru Ljubezni in se, ko je čas, aktivira. Zbujanje bojevniškega duha ne pomeni, da s hujskanjem za ali proti nečemu podžigamo jezo, ker tako ustvarimo samo druge vrste agresijo in nadaljujemo igro. Postavitev v bojevniško držo pomeni, da na eni strani predelamo svojo jezo, agresijo, strah, občutke nemoči … in jih na drugi postavimo v ravnovesje z našo notranjo močjo, lučjo, ljubeznijo, pogumom … Samo v ravnovesju obeh nasprotij lahko v nevtralni drži “razumemo”, kaj se v resnici dogaja in samo v tovrstnem ravnovesju se v nas lahko zbudi tista tretja sila, s katero zmoremo zavestno, mirno, ampak tudi zelo odločno reči: »Dovolj je! Prestopili ste meje, od tukaj dalje ne dovolim več, da se igrate z mano in mojim življenjem.« Dobesedno in v prenesenem pomenu.

Ko nas bo dovolj, ki bomo s svojimi dejanji pokazali, da nam je dovolj; ko nas bo torej dovolj izstopilo iz igre, ki pelje v propad, bo zmanjkalo igralcev. Ko ne bo več dovolj igralcev, pa se tudi zastavljena igra ne bo mogla več nadaljevati.

Namesto, da se izoliramo v strahu in se predalčkamo na ene in druge, se povežimo in podprimo, ne samo fizično, ampak tudi v srcih in v zdravi pameti. Močnejši smo, kot si mislimo! In modrejši.

Projekt Covid 19 lahko dobi drugačen epilog, kot je zastavljen v uradni globalni strategiji. Ta pa je (in bo) v veliki meri odvisen tudi od nas.

Imamo priložnost preusmeriti tok, izkoristimo jo!

**********************
P. s. Moje pisanje ne pomeni, da zanikam obstoj virusa, ta je še med nami, zato so zdravi preventivni varnostni ukrepi čisto na mestu. Ne morem in ne želim pa podpirati zlorabo vsega tega, ki jo žal tudi vidim v ozadju.