fbpx
Projekt Covid -19. Poglavje 2.
17. avgusta, 2020
Preroške sanje?
29. avgusta, 2020

Čas priprav

Pred kratkim sem med eno individualno terapijo dobila uvid, da se bo marca 2021 začelo veliko bujenje, da se bo res začel dogajati večji preskok zavesti na našem planetu. Ko sem začutila vibracije, kamor gremo, se mi je odprlo srce od radosti. Seveda pa me je zanimalo tudi, kaj bo v času do marca? Pokazano mi je bilo, da nas od septembra do marca čaka pot skozi predor. Začutila sem, da bo to obdobje prehoda, obdobje, ko se bo dogajalo veliko stvari. Obdobje, ko bomo dobivali nenavadne in izjemne izkušnje, da pa se bodo dogajale tudi stvari, ki bodo zelo naporne. V tem času se bo v našem kolektivnem kotlu (s)kuhalo marsikaj.

Kaj konkretno se bo dogajalo, mi energija ni hotela pokazati, češ da ni toliko pomembno, kako se bo vse odvijalo na ven, ker je možnih več scenarijev, da pa sta za nas najbolj pomembni dve usmeritvi.

Prva je, da čim bolj zavestno ves čas ohranjamo svoj notranji center in da ostajamo v svojem notranjem prostoru Ljubezni in miru. Vse naše misli in dejanja naj izhajajo iz tega prostora Ljubezni. Res je pomembno, da čim bolj ohranjamo to vibracijo, še posebej takrat, ko se bo (spet) začelo prestraševanje na vseh nivojih z najrazličnejšimi manipulativnimi prijemi, ki bodo dvigovala kolektivni strah, jezo, agresijo …

Druga usmeritev pa je, da moramo zaupati, da bomo vedno vedeli, kaj storiti (individualno in kolektivno), ampak, da bodo notranje usmeritve prišle šele takrat, ko bo čas za naslednji korak in nič prej. V zadnjem hipu, torej. Močno sem začutila, da lahko kar pozabimo na dolgoročne plane! Da se bodo stvari odvijale sproti in skozi šivankino uho, pri tem pa bomo morali biti zelo fluidni in prožni. Ne samo z dejanji, ampak tudi v umu.

 “Čaka nas podobno, kar čaka vrhunskega športnika, ko se pripravlja na olimpijske igre. Vsakodnevni trening in konstantno grajenje zaupanja, da bo medalja njegova, ne glede na to, kaj se mu dogaja v času priprav.”

Za ohranjanje te notranje nastrojenosti bomo v obdobju, ki nas čaka verjetno potrebovali več podpore, kot običajno, znotraj sebe in v naši okolici. Ker se bomo morali naučiti najti varnost v stanju daljše negotovosti in nepredvidljivosti in bomo morali spremeniti veliko naših prepričanj in principov delovanja, ki so doslej delovala, v novem svetu pa ne bodo več. Morali bomo spustiti veliko vsega, kar nam je doslej dajalo notranji občutek varnosti, v novem pa nas bo ta navezanost samo ovirala, da se premaknemo. In spustiti bomo morali prizadevanja, da držimo stvari pod kontrolo, v trenutkih, ko ničesar ne bomo mogli imeti pod kontrolo. Takrat bomo enostavno morali zaupati procesu in višji inteligenci (naši in kolektivni). In to bo verjetno najtežja preizkušnja za umski sistem zahodnega sveta.

Ampak, vzemimo to obdobje kot pripravo na veliki finale. Čaka nas podobno, kar čaka vrhunskega športnika, ko se pripravlja na olimpijske igre. Vsakodnevni trening – fizični, umski, psihološki, čustveni … in konstantno grajenje (samo)zaupanja, da bo medalja njegova, ne glede na to, kaj vse se (mu) dogaja v času priprav.

Tudi v teh nenavadnih kozmičnih olimpijskih igrah, ki se ponovijo samo enkrat na nekaj tisoč let, lahko Zemlja poseže po zlatu! Z njo pa tudi mi. In zato se splača narediti vse potrebne treninge, vsak dan sproti!

*********
Malce intenzivnejši trening bo tudi Vikend umik: Poišči sebe v sebi. Če potrebujete še nekoliko spodbude, da boste svoje dnevne treninge opravljali lažje in še bolj zavestno, se nam pridružite!