fbpx
Breathing
8. novembra, 2015
Iskanje resnice
25. novembra, 2015

Pike in vprašaji

Zagotovo vsi kdaj prosimo za odgovore, da bi razumeli stvari, ki so se (nam) zgodile. Ali preko notranjega samoizpraševanja poskušamo najti usmeritev, da bi lažje sprejeli najbolj pravilno odločitev. Sama sem v letošnjem, zame zelo transformativnem letu svoji duši postavljala veliko vprašanj. Vseh odgovorov še nisem dobila, sem pa pred kratkim dobila enega, ki mi je dal misliti.

Ko sem pred dobrimi tremi tedni sedela v meditaciji, na posebnem svetem kraju v Braziliji, sem zaprosila za uvid, kaj naj bo moj naslednji korak, ko se vrnem domov. Zadnji meseci pred potovanjem so bili namreč obarvani s konci. Dala sem odpoved brez idej in načrtov, kaj bom potem počela, od nas se je za vedno poslovila moja ljuba mami, razpadati so začela nekatera moja stara prepričanja, pa tudi omejitve. Vprašanje, kako naj torej začrtam svojo nadaljnjo pot, je bilo tako več kot na mestu. Po enem mimogrednem namigu glede neke konkretne situacije, sem z veliko mero pomembnosti dobila naslednji odgovor (v angleščini, ne vem, zakaj): »The right question for you at this moment, Urška, is not what to do, but how to be!« Ne, kaj narediti, ampak kako biti, je torej vprašanje, kateremu moram posvečati svojo pozornost.

“The right question for you at this moment, Urška, is not what to do, but how to be!”

V tistem trenutku sem razumela zgolj vrhnjo plast tega poduka. Šele zdaj, ko veliko globlje dojemam, kaj mi je bilo v resnici sporočeno, spoznavam, kako izjemno dragocen je zame ta napotek. Zakaj, v tem trenutku ne morem ubesediti, niti v tem kontekstu ni pomembno, pomembno je, da sem ob tej izkušnji ugotovila, da je za jasno usmeritev duše pravzaprav bistveno pravo vprašanje. Zato vem, da se bom odslej, kadar v nekem doglednem času ne bom dobila razumljivega uvida glede svojih dilem, vedno povprašala tudi, ali moram v iskanju odgovora pred zadnjo piko morda postaviti še kakšen drugačen vprašaj.