fbpx
Prostovoljna smrt
9. februarja, 2020
Postajam jasnovidna, kaj pa zdaj?
13. februarja, 2020

Frizerka, vodovodar ali avtomehanik?

Ste kdaj izkusili stanje, ko je znotraj vas vse brbotalo? Ko so vas eni deli vas samih silili v eno, drugi v povsem drugo smer, vi pa ste se počutili kot pobezljana kura na dvorišču, ki jo nekdo preganja?

Če ste ga, potem se najbrž strinjate, da običajno potrebujemo kar nekaj časa, preden se naučimo, da v takšnih situacijah ne reagiramo impulzivno, ampak se ustavimo in ugotovimo, kdo znotraj nas nam želi dobro, kdo pa se oglaša iz strahu, jeze, užaljenosti ali ranjenosti in nas s tem spravlja še v večjo stisko. In prav to je ključno! Da umirimo tiste dele nas, ki nam v določeni situaciji ne morejo pomagati in na vodstveno mesto postavimo tiste, ki nam lahko.

Vsi imamo v sebi vse, kar potrebujemo, da svojo ladjo peljemo skozi neznano pustolovščino, ki ji rečemo Življenje. Ne glede na to, kaj se na tej plovbi dogaja! Seveda pa je taktika krmarjenja te ladje ob mirnem morju in sončnem dnevu popolnoma drugačna kot v viharju sredi noči. Prav tako velja za posadko. Tisti kapitan, ki ga nujno potrebujemo, da varno prebrodimo nevihto, je lahko popolnoma nekoristen, ko je ista ladja zasidrana v zalivu. In obratno.

Recimo, če si želite znebiti nezdrave navade ali zasvojenosti, vam bo zelo koristilo brezkompromisno, disciplinirano, skoraj vojaško strogo delovanje in vztrajanje pri zastavljenih korakih. Ampak bog vam pomagaj, če se v takšni energiji in na tak način lotite ljubljenja!

Zato je fino (s)poznati sebe v celoti. Vaše močne strani in tiste, ki so malce šibkejše. Tiste dele vas, ki so vam všeč in tiste, ki so vam malo manj. Tiste lastnosti, ki jih dobro poznate in tiste, ki na vas delujejo iz ozadja, pa se tega sploh ne zavedate. Tiste dele vas, ki ste jih že dobro razvili in tiste ki jih še nosite v potencialu.

Zakaj? Bolj kot poznate različne dele sebe, bolj veste, kaj lahko od njih pričakujete, kako jih lahko uporabite v vaše dobro, predvsem pa lahko tako bolj zavestno izbirate, koga boste v določeni situaciji poslušali.

Kaj hočem reči? Ko vam pušča pipa, ne boste poklicali frizerko, kajne? In najbrž ne boste pričakovali od avtomehanika, da vas ostriže. No, tako nekako, glede na potrebe in situacije, je smiselno rekrutirati tudi vaše notranje dele. Frizerja, ko potrebujete novo pričesko, vodovodarja, ko se zamaši odtok, avtomehanika, ko avto potrebuje servis.

 

P. s. Več o tem v živo in skozi izkušnjo pa na vikend umiku »Poišči sebe v sebi«, od 17. – 19. aprila!