fbpx
Preseganje sebe
7. oktobra, 2016
Novoletna
3. januarja, 2017

Sanje o sodelovanju

Danes sem sanjala zanimive sanje. V njih sem se znašla v skupini neznanih ljudi. Bili smo bili nekam namenjeni. Ne vem točno, kam, smo pa šli v isto smer. Hodili smo skupaj, pa vendarle v sebi vsak po svoje, nismo bili povezani drugače kot fizično. Potem se je na naši poti nekaj zgodilo. Ne spomnim se točno, kaj, vem pa, da je bilo nekaj velikega, nekaj, česar ni nihče pričakoval in nekaj, kar se ni zgodilo še nikoli. Povezano je bilo z nenavadno spremembo na našem planetu. Naenkrat smo se znašli v popolnoma novi situaciji, stali smo pred nečem neznanim. Če smo prej vsaj približno vedeli, kam gremo, smo zdaj izgubili kompas. Morali smo se ustaviti.

Takrat je skozi mene začel teči snop kozmične energije, ki je zaobjel celo skupino in prišlo je sporočilo: »Če želite iti naprej, morate začeti potovati popolnoma drugače. Čez neznano, ki je pred vami ne boste mogli priti kot posamezniki, čez lahko pridete samo kot skupina. Pozabiti morate na svoj osebni namen tega potovanja, na katerem ste doslej zaupali predvsem sami sebi. Zdaj boste morali začeti zaupati tudi skupini. Zdaj je čas, da vsak iz sebe potegne tisto, kar je najboljšega v njem, tisto, kar najbolje zna, vse te koščke pa morate povezati v celoto. Ko boste potem potovali skozi neznano, bo vodstvo po določenih odsekih spontano prevzemal tisti, ki bo v skupini glede na okoliščine za to najbolj usposobljen, ostali ga boste podprli. Samo tako boste lahko prišli tja, kamor ste se namenili.«

“Vsaka sprememba se vedno začne pri posamezniku, vendar sporočilo današnjih sanj presega osebno raven. Nove načine sodelovanja bomo morali ponotranjiti tudi na nacionalni, globalni in planetarni ravni.”

Ko sem se zbudila, sem se zavedala, kako pomembno je to sporočilo, ne samo zame osebno, ampak tudi širše. Prepričana sem, da si nas veliko želi sodelovanja, soustvarjanja v skupno dobro in vsi imamo določene ideje, kako naj bi to izgledalo. Tudi sama nisem izjema. Pa vendar sem ravno zadnje tedne skozi novo perspektivo samoopazovanja, uvidela tudi, koliko omejitev sem še imela glede tega. Sodelovanje s tistimi, ki so nam blizu, ki resonirajo na podobni frekvenci, ki delujejo v »našem svetu«, ni težko. Z njimi je soustvarjanje lahkotno. Koliko pa smo res z odprtim srcem pripravljeni soustvarjati s tistimi, ki so sicer usmerjeni k podobnim ciljem in zavezani podobnemu poslanstvu, kot ga imamo sami, delujejo pa drugače, na drugih nivojih, na načine, ki so izven naše cone znanega, udobnega, varnega? Sama imam na tem področju onkraj deklarativnega nivoja, še prostora za napredek.

Vsaka sprememba se vedno začne pri posamezniku, vendar sporočilo današnjih sanj presega osebno raven. Nove načine sodelovanja bomo morali ponotranjiti tudi na nacionalni, globalni in planetarni ravni. Na vseh nivojih nas čaka posebno potovanje v neznano in na tem potovanju bomo morali spremeniti predvsem naš odnos in naša prepričanja do vsega, kar smo poznali doslej.