fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

Izkustvena delavnica: ODLOŽI SVOJ SRAM

6. aprila @ 10:00 dop - 6:00 pop

120€

Sram je globoko prepričanje, da nisem v redu, da je z mano nekaj narobe, da nisem dovolj … karkoli že. To prepričanje ponotranjimo v otroštvu, ko zaradi različnih razlogov občutimo, da nismo sprejeti, razumljeni ali ljubljeni, takšni kot smo. Zato potlačimo (skrijemo) naš avtentični jaz, začnemo nositi maske in prevzamemo različne programe, s katerimi upamo, da bomo dobili ljubezen in spoštovanje drugih, s tem pa tudi dokaz, da smo vredni.

Sram povzroča najbolj toksične občutke, ki pa se ne skrivajo samo v občutkih manjvrednosti, kot običajno mislimo, ampak tudi pod masko večvrednosti, in se odraža v mnogo različnih (nezavednih) načinih delovanja. Posledice sramu so lahko recimo vse vrste odvisnosti, neprestano iskanje zunanjih potrditev glede lastne vrednosti, nenehno primerjanje in tekmovanje z drugimi, rigidna, črno-bela prepričanja, nenehno kritiziranje sebe ali drugih, socialna izoliranost ali težnja po biti v centru pozornosti, potreba po reševanju drugih ali močan egoizem, želja po globokih odnosih in hkrati strah pred njimi, soodvisni odnosi, manipuliranje in igre moči, pretirana odgovornost ali izogibanje vsaki odgovornosti, pretirana občutljivost ali pomanjkanje empatije, pogoste samo-sabotaže, nezdravo postavljanje meja, ne priznavanje svojih napak ali pa nenehno opravičevanje zaradi njih … in še mnogo drugih.

Sram je najbolj negativna posledica travme. Spremljajo ga potlačene bolečine in čustva kot so strah, jeza, anksioznost, nesigurnost, nezadovoljstvo, trdost do samega sebe, lahko tudi depresija. In prav sram nas najbolj močno drži ujete v kletki negativne samopodobe in v prepričanju, da iz te kletke ne moremo izstopiti, ne glede na to, kaj naredimo.

Vendar izhod obstaja! Sramu sicer ne moremo v celoti odložiti čez noč, ga pa lahko slačimo po plasteh in vsaj kakšno plast bomo poskušali sleči tudi na delavnici »Odloži svoj sram«. Kajti več plasti, ko odložimo, več svoje prave vrednosti občutimo in bolj avtentični postajamo.

KAJ BOMO DELALI?
Na delavnici boste izkustveno raziskovali, kaj je vaš najbolj živ aspekt sramu, kako ga občutite in kje v telesu ima svoj sedež. Izkusili boste, kakšen odnos imate z njim, ta odnos bolje razumeli in ga tako lažje začeli spreminjati. Dobili boste priložnost, da vsaj nekaj sramu sprostite iz svojega sistema, pa tudi usmeritve, kako ga lahko sami ozaveščate in sproti preobražate.

Izkusili boste:
• skupinsko energijsko transmisijo
• vodeno potovanje vase skozi telo
• vaje v parih ali malih skupinah
• vaje čuječnosti

DARILO: Posnetek transmisije z delavnice, ki jo boste lahko neomejeno uporabljali za svojo podporo!

DELAVNICO VODI: Urška Henigman

* (op. Udeležba na delavnici je na lastno odgovornost. Osebam, ki se zdravijo za psihično ali duševno boleznijo, osebam, nagnjenim k zavračanju realnosti ter odvisnikom udeležbo odsvetujem.)

CENA delavnice: 120 €
(Plačilo s prijavnico po predračunu.)
Delavnica bo v okolici Ljubljane.

PRIJAVA do 2. aprila 2024
(oziroma do zapolnitve mest)

Skupina je omejena na največ 15 ljudi.

DODATNE INFORMACIJE:
Urska.henigman@ekvilibrium.si
GSM 041 282 002

Podrobnosti

Datum:
6. aprila
Ura:
10:00 dop - 6:00 pop
Cena:
120€
Dogodek Tags:
, , ,

Organizator

Urška Henigman
E-naslov:
urska.henigman@ekvilibrium.si
Spletna stran:
https://www.ekvilibrium.si