fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Dogodek je pretekel.

Solsticij s skupinsko energijsko transmisijo in zvočno kopeljo

20. junija, 2020 @ 12:30 pop - 8:30 pop

70€

Poletni solsticij velja za enega od energijsko najmočnejših dni v letu. Energije narave so ta dan najbolj naklonjene manifestaciji vseh vrst, zato ni čudno, da ga številne kulture že tisočletja praznujejo kot čas preporoda in začetka novega cikla.

Na ta energijsko nabit dan tudi naša telesa absorbirajo močno energijo Sonca, ki jo lahko izkoristimo za osebne premike in preboje. In prav to bomo na solsticij naredili tudi s posebno skupinsko energijsko transmisijo. Odprli bomo srce, prižgali tisti svoj notranji plamen, ki nas dela žive in se aktivirali za takšno življenje, kot ga želimo živeti.

Skupinsko transmisijo bomo podprli z zvočno kopeljo, izpeljali pa jo bomo na posebnem, energijsko potentnem prostoru na Gradišču nad Stično.

Gradišče se nahaja nad starodavnim Virskim mestom*, ki ga bomo pred transmisijo tudi raziskali. Tam lahko začutite močne vibracije, ki se širijo po celem območju do vrha hriba, kjer so ob cerkvi sv. Miklavža izmerili močno energijsko sevanje.

*O Virskem mestu: Nad Virom pri Stični se na kar 21 hektarih razprostirajo ostanki nekoč mogočnega železnodobnega gradišča, ki je gospodovalo bližnji in širši okolici od okoli leta 800 do let 35-33 pred našim štetjem. Njegovo do 3 m debelo kamnito obzidje se razteza na dobrih 2 km, ki je danes vidno kot do 6 m velik nasip. V dolinah okoli naselbine se nahaja več grobišč, ki so nastajala v dolgih stoletjih obstoja naselbine in predstavljajo kraj zadnjega počitka na tisoče nekdanjih Vircev. Med nekropolami izstopajo predvsem velike gomile – dolenjske piramide, iz katerih so različni raziskovalci izkopali množico predmetov, ki se nahajajo v muzejih po celem svetu. Mogočna naselbina oziroma pravo mesto, ki je največja tovrstna naselbina v Sloveniji, številne nekropole in bogastvo najdb uvrščajo prazgodovinski kompleks Virskega Cvingerja med najpomembnejša prazgodovinska najdišča na svetu.

 

************************************************
PROGRAM:
12.30 – 16.00: Voden pohod po Virskem mestu (Cvingerju)
Skozi Virsko mesto nas bo vodil arheolog in domačin Sašo Porenta. Med obhodom boste spoznali veliko podrobnosti o življenju nekdanjih prebivalcev Virskega mesta, hkrati pa boste uživali v lepi naravi, saj pot poteka večinoma po gozdu.

16:00 – 17.30: Pozno kosilo v Lavričevi koči na Gradišču
Na voljo bodo trije meniji – mesni, ribji in vegi. *

17:30 – 20.30: Skupinska energijska transmisija z zvočno kopeljo
Skupinska energijska transmisija vas podpre celostno. Poveča pretok življenjske energije, regenerira telo, transformira čustvena bolečinska jedra, pomaga rušiti nezdrava prepričanja, aktivira vašo notranjo moč, vas poveže z vašim bistvom, krepi vašo intuicijo.

Zvočna kopel uravnava delovanje obeh možganskih hemisfer. Možgani ob poslušanju zvoka preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja, stanja globokega miru. Zvok seže v vsako vašo celico, ne samo v ušesa, zato ima moč večje transformacije. Tjaša Cepuš bo podprla transmisijo z zvokom kristalnih posod, lire, vilic, vokala, monochorda, flavt in drugih inštrumentov.

________________________
* Ob prijavi označite, kateri meni boste izbrali:
1. MENI (riba): postrv na žaru, krompir, solata + domača sadna pita
2. MENI (meso): meso na žaru, krompir, solata + domača sadna pita
3. MENI (vegi): zelenjavni polpet, popečena zelenjava na žaru, krompir, solata + domača sadna pita

 

*****************************
IZVAJALKA ENERGIJSKE TRANSMISIJE:
Urška Henigman z uporabo visoko vibracijske kozmične energije podpira ljudi, da pridejo do sebe, spoznajo, kdo so in da to, kar so, tudi polno živijo. Več o njenem delu. 

IZVAJALKA ZVOČNE KOPELI:
Tjaša Cepuš, zvočna alkimistka, prispeva svetu z zvokom in glasbo, da lahko odpiramo srca Ljubezni in doživljamo življenjske situacije, ki izhajajo iz njenih temeljev. Več o njenem delu.

VODIČ PO VIRSKEM MESTU:
Sašo Porenta, doma z Vira pri Stični se z arheologijo aktivno ukvarja že 22 let, predvsem je aktiven na področju terenske arheologije. Zaposlen je kot arheološki tehnik v podjetju Terarhis d.o.o..

 

*****************************
PRAKTIČNI NAPOTKI ZA TRANSMISIJO:
1. Transmisijo bomo izpeljali na prostem, zato se primerno oblecite, da vas ne bo zeblo in da vam ne bo vroče.
2. Seboj prinesite ležalko, odejo ali spalno vrečo in nekaj za pod glavo, da vam bo udobno.
3. Ležali bomo na pokošenem travniku, zato svetujem, da se zaščitite pred komarji in klopi.
4. Prinesite vodo, ker po takšnem prenosu energije telo potrebuje dovolj tekočine.
5. Na dan transmisije ne pijte alkohola.

(op. Udeležba na energijski transmisiji je na lastno odgovornost. Psihično nestabilnim osebam, osebam, ki se zdravijo za psihično ali duševno boleznijo, osebam, nagnjenim k zavračanju realnosti ter odvisnikom udeležbo na transmisiji izrecno odsvetujem.)

*****************************

CENA:
70 € (za dijake, študente, upokojence 55 €)
Cena vključuje udeležbo na transmisiji, kosilo in voden pohod skozi Virsko mesto.

PRIJAVA OBVEZNA:
do 15. junija oziroma do zapolnitve mest

 

****************************

PRIJAVA NA E-NOVIČNIK EKVILIBRIUM:
V njem enkrat do dvakrat mesečno objavljam napovednik dogodkov tekočega meseca, informacije o programih in delavnicah, ter svoje prebliske (bloge & poezijo).

Podrobnosti

Datum:
20. junija, 2020
Ura:
12:30 pop - 8:30 pop
Cena:
70€
Dogodek Tags:
, , , ,

Organizator

Urška Henigman
E-naslov:
urska.henigman@ekvilibrium.si
Spletna stran:
https://www.ekvilibrium.si

Prizorišče

Lavričeva koča
Petrušnja vas 38,
Šentvid pri Stični, 1296
+ Google zemljevid