fbpx
Solata ali korenček?
30. januarja, 2023
Momentum
12. februarja, 2023

Čas za menjavo kostuma

Naše življenje je igra, ki jo igramo na svojem odru, po nekem scenariju, s soigralci, ki so del tega scenarija. In saj veste, kako to gre. Včasih nam je naša vloga všeč, včasih ne. Včasih se s kakšnim soigralcem zgodi čudovita kemijska reakcija, včasih bi koga utopili v žlici vode. Včasih ostajamo brez besed od čarobnosti predstave, včasih se sprašujemo, zakaj za vraga smo sprejeli glavno vlogo v tem šundu.

In igra teče dalje …

Ampak v vsaki gledališki igra obstaja še en moment. Pavza.
Pavza med enim in drugim dejanjem. Čas, ko se na odru zamenja scenografija. In se igralci umaknejo v zaodrje, da preoblečejo svoje kostume in se pripravijo na naslednji prizor.

Pavza ima svojo vlogo. Tudi v življenju.
Pavza je čas, ko se umaknemo vase. Čas, ko se preoblačimo. Ko slečemo kostum, ki za našo igro ni več primeren in oblečemo novega. To je čas, ko opuščamo svoje stare, omejujoče programe, svoje nezdrave navezanosti, svoje neozdravljene bolečine. Čas, ko odlagamo svojo staro identiteto. Čas, ko se preobražamo. Znotraj sebe. Drastično ali zelo subtilno.

Pred zadnjo skupinsko energijsko transmisijo mi je bilo pokazano, da smo v obdobju, ko se nas veliko preoblači. Da nas je življenje poslalo v zaodrje, da nas sleče do konca. Vsega, kar v naslednjem dejanju naše igre ne bomo potrebovali. In da nam nadene nov kostum. V prispodobi rečeno.

Nov kostum je nadgrajena, višja verzija vas samih. Nov kostum je utelešanje višje zavesti, zaradi katerega sebe in svet lahko vidite in razumete drugače kot prej. In ko boste z novim kostumom vstopili nazaj v vašo igro, ta zagotovo ne bo več ista.

Nekateri boste v novem kostumu isto igro videli drugače, z drugačne perspektive in jo izkušali čisto drugače, kot ste jo prej. Drugi boste zaradi svojega novega kostuma igro spremenili. Morda celo scenarij ali režijo. Ker boste naenkrat videli opcije, ki jih prej niste. Druge načine delovanja, druge izbire, nove poti, nove ljudi.

In predstava vam bo čedalje bolj pisana na kožo. Vaša vloga vas bo čedalje bolj izpolnjevala. Z vašimi soigralci boste ustvarjali več presežkov kot porazov.

Do naslednje pavze … :))

Kar hočem povedati, je tole …
Če je vaše življenje trenutno po eni strani preveč intenzivno ali imate po drugi strani občutek, da ste obtičali, je morda čas, da stisnete pavzo, greste v zaodrje in zamenjate kostum. Čim bolj zavestno in s čim manj upiranja.

P. s. Po gumbu »pause« sledi gumb »play«.  :))